En opskrift på edamamefalafel

Som vi kan li´den på Hornstrup

Allan Sørensen
Køkkenchef, Hornstrup Kursuscenter

Anderledes. Lette at lave. Og meget vanedannende!
En opskrift som vi har delt rigtig mange ud af!

INGREDIENSER
Edamamefalafel
(4 personer)

1/2 kg optøede edamame-bønner
1 finthakket rødløg
2 fed knust hvidløg
1 finthakket rød chili (kan justeres fra vindstyrke 1-10 efter smag)
Koriander og spidskommen
Salt og peber
1 æg

Fritering
2 sammenpiskede æg
2 dl ristede sesamfrø ELLER ENDNU BEDRE - PANKORASP (som du kan købe hos en kinesisk købmand e.l.)
1 l smagsneutral olie, til fritering (f.eks. majsolie)

Citronyoghurt:
4 dl græsk yoghurt
Revet skal fra 2 økologiske citroner
Hakket frisk mynte
Salt og peber

Sådan gør du!

Dup edamame-bønnerne tørre med et viskestykke.
Blend dem til en grov mos.
Rør de resterende ingredienser i og smag til med koriander, spidskommen, salt og peber.
Form mosen til kugler på størrelse med små golfbolde.

Fritering:
Vend først falaflerne i æg og dernæst i sesamfrø eller pankorasp. Varm olien op i en tykbundet gryde. Den er klar når det syder om træspidsen på en tændstik.
Fritér falaflerne i den varme olie, til de bliver fint brune.

Citronyoghurt:
Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber.

Servér falaflerne med citronyoghurt og salat.

VELBEKOMME!

Inspiration

"SalatTøsen"

249,- pr. stk.

 

Indrømmet! Vi er vilde med SalatTøsen og vi giver 5 store grønne hjerter til denne rigtig gode kogebog!

Køb bogen!

Mads & Dorthes bryllupsfest

"Meget professionelt. Vi blev hele tiden mødt med muligheder fremfor begrænsninger. Man føler en oprigtig interesse i at skabe de perfekte rammer og man bliver mødt med varme"

Læs interview

Følg os!

Inspiration på væggen!

  • Citater
  • Opskrifter
  • Procesværktøjer
  • Tips & tricks
Følg os