En opskrift på majsfritter

Som vi kan li´dem på Hornstrup!

INGREDIENSER
Thailandske Majsfritter
10 pers.

  • 250 g majskerner
  • 50 gr  hvedemel
  • 1 knsp bagepulver
  • 1/2 tsk chili pulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 dl øl
  • 1 fintsnittet forårsløg
  • Olie til stegning

Dyppelse

  • 1 ¼ dl riseddike
  • 90 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ fed finthakket hvidløg
  • 1 lille finthakket chili
  • 1 ½ spsk finthakket koriander

 

Sådan gør du!

Rør majs sammen med alt undtagen øl. Hæld øl i og pisk, så det danner en dej.
Lad dejen hvile i 30 min.
Hæld olie i en tykbundet gryde og varm olien op.
Kom dejblandingen i olien 1 spiseskefuld ad gangen. Steg i ca. 5 min. til de er gyldne og sprøde.
Lad majsfritterne dryppe af.

Dyppelse

1 ¼ dl riseddike
90 g sukker
½ tsk salt
1 ½ fed finthakket hvidløg
1 lille finthakket chili
1 ½ spsk finthakket koriander

Eddike og sukker opvarmes i gryde og bringes i kog. Lad det simre i 3 min, indtil det får en sirupsagtig konsistens.
Hæld det i en skål og lad det køle af.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det grundigt.
Opskriften kan varieres efter smag.

 Velbekomme!