SalatTøsen

Salater hele året rundt
En fantastisk kogebog!

Vi er vilde med Salattøsen! Salattøsen a.k.a. Mette Løvbom har været forbi Hornstrup og gennemføre en workshop med køkkenteamet. Så nu møder du lækkerierne på frokostbuffetten på Hornstrup Kursuscenter. Opskrifter og billeder er bragt med tilladelse fra Politikens Forlag.

Allan Sørensen
Køkkenchef, Hornstrup Kursuscenter

En opskrift fra Salattøsen

"Børnenes favoritsalat"

INGREDIENSER

  • 600 g nye kartofler
  • 1 broccoli
  • 3 spsk balsamico
  • 3 spsk koldpresset olivenolie
  • 200 g ærter
  • 1 håndfuld dild
  • Havsalt og friskkværnet peber


HYLDEBLOMSTDRESSING

  • 2 spsk hyldeblomstsirup eller ufortyndet hyldeblomstsaft
  • 3 spsk hvid balsamico
  • ½ tsk honning
  • 6 spsk olivenolie
  • Broccolimarinaden
  • Havsalt og friskkværnet peber


HYLDEBLOMSTSIRUP

  • Saft og skal af 4 øko-citroner
  • 700 g rørsukker
  • 30 hyldeblomstklaser uden stilke

Sådan gør du!

"BØRNENES FAVORITSALAT"

Skyl og skrab kartoflerne og kog dem i 5 minutter i saltet vand. Lad dem trække yderligere i ca. 5-15 minutter alt efter størrelse i det varme kogevand, til de lige akkurat slipper en urtekniv. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af i et dørslag.

Skær broccolien i ultratynde buketter som "træer" med en skarp kniv. Anret dem på et fladt fad. Rør balsamico, olie, salt og peber sammen til en marinade. Hæld marinaden over broccolien, stil den på køl og lad den trække i 1 time.

Bælg ærterne. Hak dilden groft. Gem lidt af den til pynt. Tag broccoli fra marinade og gem marinaden - den skal i hyldeblomstdressingen. Del kartoflernei hvarter og vend dem med broccoli, ærter og dild.

Hæld broccolimarinaden i hyldeblomstdressingen og vend den dernæst med salaten. Pynt med dildkviste.

HYLDEBLOMSTDRESSING

Pisk hyldeblomstsirup (kan erstattes med ufortyndet hyldeblomstsaft), balsamico, honning, salt og peber sammen med olivenolien, til det samler sig.

HYLDEBLOMSTSIRUP

Kog saft og skal af citronerne, sukker og blomster i en gryde, til sukkeret er opløst. Det er vigtigt, du kun anvender blomsterklaserne og ikke stilken, da den gør siruppen bitter.

Hæld siruppen i en skål og lad den stå på køl i 3-4 dage.
Si blandingen og smag på siruppen. Hvis du ønsker en mere tyk sirup, kan du efterfølgende koge den lidt mere ind med mere rørsukker. Hæld siruppen på skoldede glas og stil den på køl.

VELBEKOMME!

Opskrift og billeder er fra kogebogen SalatTøsen. Gengivet med tilladelse fra Politikens Forlag.

Inspiration

Ovnbagte rødbeder

Uhmmm...ovnbagte rødbeder med citron/balsamico dressing, persillepesto og hasselnødder.
En opskrift fra Salattøsen. 

Få opskriften

"SalatTøsen"

249,- pr. stk.

 

Indrømmet! Vi er vilde med SalatTøsen og vi giver 5 store grønne hjerter til denne rigtig gode kogebog!

Køb bogen!

Følg os!

Inspiration på væggen!

  • Citater
  • Opskrifter
  • Procesværktøjer
  • Tips & tricks
Følg os