En opskrift på stikkelsbærkompot

Som vi kan li´den på Hornstrup!

Allan Sørensen
Køkkenchef, Hornstrup Kursuscenter

INGREDIENSER
Ca. 4 personer

  • 300 g stikkelsbær (friske eller fra frost)
  • 112 g sukker
  • ½ spsk smør

Alt efter hvad du skal bruge din kompot til, så kan du eksempelvis variere denne opskrift ved at tilsætte:

  • Vaniliesukker / vaniliestang
    Godt hvis kompotten skal bruges til morgenmad, skyr, pandekager etc.

  • Chilli og ingefær
    Godt hvis kompotten skal bruges som tilbehør til eksempelvis stegte sild eller stegt makrel e.l.

Sådan gør du!

Stikkelsbærrene befries for stilke (hvis de er friske).
Kommes i en gryde med sukker, smør og eventuelle krydderier og koges møre.

Pisk massen til en kompot med piskeris.

Afkøles.

Velbekomme!

 

 

Inspiration

Ingefærshot

I gamle dage stod der Fernet Branca og Gml. Dansk på morgenbordet!

 

Men tiderne skifter og nu får gæsterne et ingefærshot i stedet for!

Få opskriften

"SalatTøsen"

249,- pr. stk.

 

Indrømmet! Vi er vilde med SalatTøsen og vi giver 5 store grønne hjerter til denne rigtig gode kogebog!

Køb bogen!

Følg os!

Inspiration på væggen!

  • Citater
  • Opskrifter
  • Procesværktøjer
  • Tips & tricks
Følg os