En opskrift på tomatchutney

Som vi kan li´den på Hornstrup

Allan Sørensen
Køkkenchef, Hornstrup Kursuscenter

INGREDIENSER
Tomatchutney

  • ½ kg tomater – grofthakkede
  • 1 løg – i tern
  • 2 fed hvidløg – finthakket

  • 1 dl. balsamico hvidvinseddike
  • 175 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk rød chili – finthakket
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk stødt kanel

 

Sådan gør du!

Alle ingredienser kommes i en gryde og simrer i 2-3 timer, til al væden er opsuget og konsistensen er tæt og næsten sirupsagtig.

Vær opmærksom på at, chutneyen ikke koger helt tør og dermed brænder på.

Denne chutney er meget delikat til både fisk, kød og ost.

Og så kan den holde sig længe i køleskabet.

Velbekomme!

Tip: Hvis du vil prøve en anderledes opskrift som giver en lidt mere krydret smag, så prøv at tilsætte 1/2 tsk kardemomme og 1/4 tsk stødt kanel.

Inspiration

Stikkelsbærkompot

Lav en kompot med skønne stikkelsbær.

Kan krydres i en sød eller stærk retning.

Det lille xtra!

Få opskriften

"Neurogastronomi"

Klogebog og kogebog!
379,- pr. stk.


Kom med på en rejse ind i den hjerne, der fuldstændigt styrer alt, hvad der foregår, når du bliver sulten, og mens du spiser.

Køb bogen!

Følg os!

Inspiration på væggen!

  • Citater
  • Opskrifter
  • Procesværktøjer
  • Tips & tricks
Følg os