En opskrift på kold alkoholfri æblegløgg

Vi er vilde med Claus Meyers æblegløgg!

Og vi serverer den gerne i en kold udgave for vores gæster.
Allan Sørensen
Køkkenchef, Hornstrup kursuscenter

INGREDIENSER
Alkoholfri kold æblegløgg
(6-8 glas)

  • 2 æbler
  • 2-3 spsk. æbleeddike
  • 1 liter god æblemost
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • 3 hele sorte peberkorn
  • 1 kardemommekapsel
  • 1 skive frisk ingefær (½ cm)
  • 1 kanelstang
  • 2 nelliker
  • 40 g. tørrede tranebær
  • Evt mandelsplitter

Sådan gør du!

Skær ét af æblerne i grove stykker.
Kom dem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier.

Sæt gryden på komfuret og kog den op.
Lige så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen.
Derefter lader du den trække i ½-1 time,så den kan tage smag af alle krydderierne.

Sigt gløggen over i en stor kande.

Smag evt. til med mere æbleeddike.
Der er allerede kogt ingefær med i gløggen.
Men du kan evt tilsætte lidt ekstra ingefærsaft efter smag.
(Riv ingefæren på den fine side af et rivejern og så pres saften ud i gløggen imellem to skeer).

Skær det andet æble i bittesmå tern.
Fordel æbletern, tørrede tranebær og evt mandelsplitter i glas.
Hæld den kolde gløgg oveni.

Velbekomme!

Julehilsner fra
Kokkene på Hornstrup

#DetLilleXtra #ViBlanderOsIndenom #GlædeligJul #HornstrupKursuscenter #TakTilClausMeyer

 

Inspiration

Bastognetærte

Mums!

Det er bastognekiks som er kernen i denne skønne kage.

Og med en masse bær på toppen, så er det jo nærmest en vitaminbombe af en kage...

Få opskriften

Mads & Dorthes bryllupsfest

"Meget professionelt. Vi blev hele tiden mødt med muligheder fremfor begrænsninger. Man føler en oprigtig interesse i at skabe de perfekte rammer og man bliver mødt med varme"

Læs interview

Følg os!

Inspiration på væggen!

  • Citater
  • Opskrifter
  • Procesværktøjer
  • Tips & tricks
Følg os