Vi er "Green Key" certificeret!

Din garanti for et grønnere mødested

Vores køkkenteam tænker grønt!

Mere økologi. Mere bæredygtigt. Mindre madspild

Vi passer på energien og miljøet!

Grøn strøm. Energioptimering. Affaldssortering

VI BLANDER OS INDENOM - PÅ DEN GRØNNE MÅDE!

Bæredygtighed! Det handler om at blande sig indenom og tage aktivt medansvar for miljø og mennesker. Arbejdet med mere bæredygtighed på Hornstrup Kursuscenter skal være en integreret del af det daglige arbejde med at skabe et produkt, en gæsteoplevelse og en arbejdsplads som bidrager positivt til den grønne omstilling. Det er en stor opgave og der er altid plads til forbedring. Men vi er godt i gang og vi glæder os til at fortsætte rejsen!

Grønt fokus!

Hornstrup er "Green Key" certificeret!

"Green Key" er vores brancheorganisation HORESTA´s internationale klimamærke og tildeles hoteller og konferencecentre som lever op til en lang række miljøkrav.

Igennem et løbende fokus på certificeringens 13 overordnede fokusområder med tilhørende 98 obligatoriske kriterier sikrer vi, at Hornstrup arbejder helhedsorienteret og praktisk på at generere et lavere CO2 aftryk og på at sikre en mere grøn og en mere bæredygtig drift.

Hornstrup Kursuscenters "Green Key" certificering skal kontrolleres og godkendes af Horesta hvert år og vi er glade for, at vi igen i år har "Green Key" certificeringen på plads!

Grøn energi og minimering af forbrug!

Hornstrup Kursuscenter køber udelukkende "grøn strøm" igennem EWII, med dokumenteret sikkerhed for at elforbruget på Hornstrup Kursuscenter baseres 100 % på vedvarende energikilder som for eksempel vindmøller, solceller, vandkraft og biomasse.

Vi arbejder konstant på at reducere forbruget på Hornstrup. Det sker igennem adfærdsændringer og løbende energioptimering, udskiftning af pærer, armaturer, lyskilder m.m. Døre og vinduer udskiftes løbende og de seneste par år er der udskiftet over 60 vinduer og døre på Hornstrup Kursuscenter.

Mere økologi og grønt - og mindre madspild!

Vores ambition er, at Hornstrup i løbet af foråret 2024 får det det økologiske spisemærke. Og vores køkkenchef har sammen med sit team fokus på indkøb hos leverandører med fokus på økologi, dyrevelfærd, MSC-certificeret fisk og sæsonvarer. 

På Hornstrup er vi vilde med det grønne køkken og vi tør godt at skrue ned for oksekødet og de store buffetfade.

Madspild mindskes målrettet igennem grundig menuplanlægning, portionsanretninger - og så køber personalet resten af de tilberedte lækkerier med hjem!

Affaldssortering og det store kredsløb!

På Hornstrup er der styr på affaldssorteringen og på de 10 lovpligtige affaldsfraktioner som afhentes, håndteres og måles af HSC. 

Vores dygtige teknik-team har etableret en særlig sorteringsstation for affald som de selv kører på genbrugspladsen. Det betyder at de kan pakke traileren mere effektivt og dermed spare køreture og brændstof.

Alt afskåret grønt fra havearbejdet samles og komposteres på egen grund. På udvalgte græsarealer opsamles græs til kompostering og på andre græsarealer benyttes bioklipper. Kaffegrumset bruger vi i blomsterbedene!

Vi tager en grøn dialog med leverandørerne!

Vi er løbende i tæt dialog med vores leverandører for at indhente dokumentation på leverandørernes miljø-certificeringer og for at undersøge mulighederne for yderlige omstilling til produkter med en mere grøn profil.

Eksempelvis har Kjær & Sommerfeldt bidraget til, at vi nu har økologisk juice, saft og most på morgenbordet og til frokost.  Og Nørre Søby Slagteren har inspireret til indkøb af hele grise med fokus på at benytte alt, fra snude til krølle, til lækre kulinariske fristelser. 

Og så har vi selvfølgelig formuleret en grøn indkøbspolitik som indkøbsansvarlige på Hornstrup bruger som pejlemærke!

Bæredygtighed handler også om mennesker!

Bæredygtighed og balance hænger også sammen med at skabe en arbejdsplads med ordentlige arbejdsvilkår.

På Hornstrup Kursuscenter er alle medarbejdere omfattet af en overenskomst som sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Der er valgt både tillids-repræsentant, arbejdsmiljø-repræsentant og medarbejder-repræsentant til i bestyrelsen.

Hornstrup Kursuscenter har en detaljeret personalehåndbog og der afholdes løbende både APV samt medarbejder-udviklingssamtaler med fokus på praksisnær kompetenceudvikling. 

Et grønt håndslag!

Bæredygtighed

Hér kan du læse vores gældende bæredygtigheds-politik, som er et godt pejlemærke!

Download pdf

Miljøhandlingsplan

Hér kan du læse vores gældende miljøhandlingsplan, som løbende revideres.

Download PDF

Grøn indkøbspolitik

Hér kan du læse vores grønne indkøbspolitik, som løbende revideres!

Download pdf